środa, 16 listopada 2011

Fusilli z cukinią, bakłażanem i czerwoną papryką


Składniki:
400 g makaronu (właściwie każdy będzie dobry, ale szczególnie fusilli, penne, tagliatelle)
2 mniejsze cukinie
1 bakłażan
1 duża czerwona papryka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka startego imbiru
listki mięty i bazylii
oliwa z oliwek
sól & pieprz

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kroimy warzywa(cukinie, paprykę, bakłażan)w drobną kostkę  i smażymy na patelni. Dodajemy posiekany czosnek, bazylię i imbir. Usmażone warzywa mieszamy z makaronem, skrapiamy oliwą i dodajemy listki mięty.







Mniam! W następnym przepisie cupcakes :)

przepis: makecookingeasier.pl

11 komentarzy:

  1. is this vegan food?
    Looks good :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm uwielbiam makarony chyba w każdej, a szczególnie takiej kolorowej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mhmm, looks soo yummy! ;) Do you mind giving each other a follow? Just let me know when you followed me and I'll follow back! xo Vivi

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmm, ale apetycznie wygląda! Może jak wreszcie będę mogła się ruszyć z łóżka to skuszę się na zrobienie tego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie przepadam za papryką, ale na cupcakes czekam! <3

    OdpowiedzUsuń